Sinisen helmen meri

Sessio 12

Kohtaaminen Hishikatan kuriirin kanssa

Seikkailijamme jatkoivat matkaansa kohti lordi Satain mahdollista olinpaikkaa. Kohtasivat Hishikatan kuriirin mutta epäonnistuvat väijyttämään hänet. Kuriirin etsintäpartioksi värväämä ryhmä maanviljelijöitä sai seikkailijamme kiinni, mutta tilanteesta selvittiin ilman verenvuodatusta.

Saatuaan johtolangan Satai-saman olinpaikasta, sankarimme lähtivät kohti kylää jossa hänet oli kuuleman mukaan nähty. Aamun sarastettua he saapuivat kylään, jossa he söivät ja lepäilivät ja yrittivät kalastella tietoja molemmista tehtäväänsä liittyvistä lordeista: Satai-samasta ja Hishikata-samasta. Koska kylän tavernan pitäjä vaikutti olevan lojalisti, toverukset eivät uskaltaneet udella erityisen paljoa. Ryhmä kuitenkin kuuli, että syy Hishikatan ja Satain välirikolle oli perimyskiista, jossa Hishikata olisi pistänyt päiviltä veljenpoikansa ja Satai olisi ollut Hishikataa vastustavalla puolella.

Ryhmä lähti muutaman tunnin levon jälkeen jatkamaan matkaansa, aikomuksenaan, mahdollisia takaa-ajajia hämätäkseen, kulkea hetki länteen ja sitten kääntyä kohti pohjoisrannikkoa. He eivät kuitenkaan ehtineet kuin muutaman sadan metrin päähän kylästä metsän laitaan, kun he huomasivat takanaan ratsumiehen ratsastavan kylään. Ratsastaja lähti kylästä pois melko nopeasti, seuraten samaa tietä kuin toverimme olivat juuri kävelleet. Ryhmä pikaisesti arvasi ratsastajan olevan Lordi Hishikatan kuriiri, joka oli kuljettamassa heidän etsintäkuulutustaan alueelle.

Ryhmä päätti järjestää väijytyksen, tarkoituksenaan laittaa köysi tien yli ja sillä tiputtaa kuriiri ratsailta. Köyttä pitelemään valitut kapteeni Resian ja lordi le’Leclerk eivät kuitenkaan pitäneet puskissa kykkimistä arvoisenaan toimintana, ja kuriiri huomasi helposti ojassa odottavat seikkailijat. Kuriirin ilme oli näkemisen arvoinen! Nopean tilannearvion jälkeen kuriiri päätti kääntyä nopeasti takaisin. Seikkailijamme yrittivät luonnollisesti kaikin tavoin pysäyttää tämän, mutta onni ja tilanteen kaoottisuus suosi kuriiria, ja Sebastionin, Zeimsin ja Mein yritykset kaikki epäonnistuivat.

Kuriiri ratsasti pelloille ja värväsi kourallisen maanviljelijöitä takaa-ajoon, ja sankarimme totesivat, että nopea vetäytyminen on paikallaan. Mei jäi kuitenkin jälkeen tutkimaan tilannetta. Hän kiipesi puuhun ja odotti siellä viitisen minuuttia, että etsintäpartio ohitti hänet. Kuriiri jätti hevosensa tien viereen ja yhden viljelijöistä vahtimaan sitä ja lähti muiden kanssa tiheikköön seuraamaan seikkailijoita. Mei kolkkasi hevosvahdin ja paukautti hevosen juoksuun läimäyttämällä sitä takapuoleen. Kuriiri ymmärrettävästi lähti hevosensa perään ja otti muutaman etsintäpartiostaan mukaan. Mei hävisi metsään ja lähti tovereidensa perään.

- Takaa-ajo
- Ansa
- Saadaan kiinni
- Diplomatia voittaa, Olbert parantaa viljelijän
- Keskustelua Sataista, lordeista ja sen sellaisesta.

Vähän vielä kesken.

Comments

PuuperttiRuma PuuperttiRuma

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.