Aseet ja panssarit

Takaisin sääntöihin

Aseet

Aseet tekee vahinkoa X noppaa, heitetään osuneisiin heittoihin. Taito määrää todennäköisyyden onnistua noppaheitolla, eli pienillä taidoilla esim. 5+:sat onnistuu ja isoilla 3+ jopa 2+. Aseet aina myös extroja joilla aspektit ja troublet ja mahdollisesti stuntteja.
Aseilla pituus, josta saa noppia lyömiseen.

Panssari

Halutessaan vahingoittaa panssaroitua vihollista, on käytettävä jotakin alla luetelluista tavoista.

  1. Hahmo voi yrittää yksinkertaisesti lyödä panssarin läpi, joko tarkoituksena lävistää panssari, rikkoa se, tai vain lyödä niin kovalla voimalla, että isku vahingoittaa panssarista huolimatta.
  2. Hahmo voi yrittää lyödä sellaiseen kohtaan jossa vastustajalla ei ole panssaria.
  3. Hahmo voi yrittää sitoa tai kaataa vastustajansa, ja täten päästä iskemään avoimeen kohtaan, tai käyttää ympäristöä hyväksi heittämällä panssaroidun taistelijan jokeen tai rotkoon, tai muulla ovelalla tavalla tehdä panssarista hyödyttömän tai rasitteen.

Kussakin tapauksessa panssari toimii mekaanisesti erilailla.

1. Panssarin lävistäminen tai sen lyöminen impaktiaseella

Joskus on viisainta vain luottaa omaan aseeseen ja vastustajan panssarin heikkouteen ja vain lyödä panssaria. Tämä on viisasta jos kädessä on nimenomaan panssareita vastaan suunniteltu ase, tai jos vastustajan panssari on kattava mutta suhteellisen heikko.

Tällöin hyökkäysheitto heitetään täysin samalla lailla kuin panssaroimattomassa taistelussa, ja aseen vahinko heitetään normaalisti hyökkäyksen osuessa. Tämän jälkeen panssarin panssariarvo vähennetään tuotetusta vahingosta suoraan ja tulos on aiheutettu vahinko.

Tämä on pelimekaanisesti yksinkertaisin tapa toimia.

2. Panssaroimattomaan kohtaan lyöminen

Panssarin lyöminen on yleensä turhaa, joten usein taistelijat yrittävät lyödä joko kevyesti panssaroituun tai tai kokonaan panssaroimattomaan kohtaan. Tämä vaikeuttaa hyvien osumien tekemistä joten panssarit antavat puolustajan puolustusheittoon noppia. Noppien määrän määrää panssarin kattavuus.

Toisekseen, jos panssaria taistelijalla on, sillä suojataan kaikkein herkimmät paikat, kuten pää, rintakehä, vatsa, tai kaikkein helpoiten osumia ottavat paikat kuten käsivarret ja kädet, sääret. Tällöin, koska hyökkäysheiton onnistumisten määrä kertoo suuressa määrin kuinka pahaan paikkaan osuma tulee, olisi epäuskottavaa jos säären suojaaminen auttaisi yhtä paljon kuin kypärän käyttäminen. Näinpä puolustaja saa heittää osan hyökkääjän hyökkäysheiton onnistumisista uudestaan riippuen siitä, missä puolustajalla on panssaria. Vitaalien paikkojen suojaaminen vähentää suuria osumia, helposti osuttavat pieniä.

Näiden jälkeen, jos onnistumisia vielä on hyökkäysheitosta jäljellä, hyökkääjä saa heittää aseen vahingon tavalliseen tapaan ja lisätä sen vahinkoonsa.

3. Erikoistapaukset

Erikoistapauksissa vaaditaan pelinjohtajan ja pelaajien yhteistyötä järkevien ja uskottavien tuomioiden tekemisessä. Perusajatuksia joita kannattaa pitää mielessä.

  1. Panssari painaa suhteellisesti melko paljon verrattuna normaaliin ihmiseen. Esim. 70 kg painavan henkilön panssari saattaa painaa 20-30 kg. Tämä vaikeuttaa hänen liikutteluaan selvästi.
  2. Panssariin kuuluu yleensä aina jokin pehmustettu osio, kuten gambesoni tai aluspaita. Nämä pehmentävät iskuja myös suuremmista iskuista kuin vain aseen iskuista.
  3. Panssari ei auta hengittämisessä eikä kylmää, kuumaa tai sähköä vastaan.

Mahdollisesti seuraavia ei käytetä:

_Vahinko tulee kolmessa eri muodossa: murska, pisto ja viilto. Panssaria on seitsemää eri materiaalia: kangas, nahka, kovat kuidut (kovetettu nahka, luu, puu yms.), rengaspanssari, splint, joustava levy (lamellaari, bridandiini, coat of plates, ym.), täyslevy ja mithril. Eri panssarit suojaavat eri tavoin eri vahinkotyyppejä vastaan. Alla oleva taulukko kertoo mikä uudelleen heitettyjen onnistumisten silmäluvun tulee olla, jotta onnistuminen vahingoittaa.

Viilto Pisto Murska
Kangas 3+ 3+ 3+
Nahka 3+ 3+ all
Kovat kuidut 4+ 3+ 4+
Rengas 5+ 3+ all
Splint 5+ 3+ 2+
Joustava levy 6+ 4+ 4+
Täyslevy 5+ 5+ _
|Mithril
6+ 6+

Aseet ja panssarit

Sinisen helmen meri PuuperttiRuma PuuperttiRuma