Osumakohtiin lyöminen

  1. Panssaria voi kiertää edunluonnilla.
    1. Panssarilla on tietty vaikeusaste, jolla siitä pääsee ohi, ja se riippuu kattavuudesta.
    2. Tätä heittoa vastaan voi ihan normaalisti puolustautua.
  2. Edunluonnista saa erikoisboostin vain ja ainoastaan seuraavaan lyöntiin (joka pitää tehdä heti samalla vuorolla!)
    1. Boosti vähentää heiton onnistumisten verran vihollisen panssaria.

Tästä alaspäin luetellut säännöt on liian monimutkaiset että niitä kannattaisi soveltaa.


Takaisin taistelusääntöihin

Jos osumakohdassa on yhtään panssaria, panssari vähentää iskun vahinkoa panssariarvonsa verran.

Taistelijat voivat halutessaan yrittää tähdätä erityisiin osumakohtiin. Yleensä tähän ei ole erityistä syytä, mutta esimerkiksi hyvin panssaroitua vihollista vastaan se voi olla ainoa tapa tehdä vahinkoa. Osumakohtaan osuminen luo aina aspektin, mutta ei välttämättä vapaita käyttöjä. Osumakohtaan lyömällä tehdyt seuraamukset nimetään aina asianmukaisesti.

Tähtääminen tekee hyökkäyksestä vaikeampaa. Taistelijan on päätettävä ennen hyökkäysheittoaan kuinka monta mahdollisista onnistumisistaan hän käyttää tähtäämiseen, yhden, kaksi tai ei yhtään. Tarkka osumakohta määrittyy tähtäykseen käytettyjen onnistumisten ja hyökkäysheiton noppien silmälukujen perusteella.

Alla oleva taulukko kertoo mihin tarkkaan osumakohtaan lyönti osuu. Vaikeusaste määrittää kuinka pieni osumakohta voi olla, ja silmäluvut mihin mahdollisista osumakohdista isku lopulta osuu. Osumakohdan perässä oleva numero on silmälukua vastaava. Pelaaja saa itse päättää mihin osumakohtaan taitonoppien kolmonen osoittaa.

Osumakohdat:

VA +0 VA +1 VA +2 VA +0 VA +1 VA +2
Pää(6)
Kasvot(6) Silmät(6) Suu(5) Nenä(4) Kädet(4) Käsi
Kallo(5) Korvat(6) Niska(5) Kallo(4) Kyynärvarsi
Hartiat(4) Kaula(6) Solisluu(5) Henkitorvi(4) Olkavarsi
Torso(5)
Rinta Jalat(4) Sääri
Vatsa Sääri
Lantio Reisi

Esimerkki: Micheletto haluaa lyödä tikarinsa inhan vihollisensa barbutakypärän kasvoaukosta sisään. Hän käyttää kaksi onnistumistaan tähtäämiseen ja heittää onnekkaat 4 onnistumista. Tämä tarkoittaa kahden onnistumisen hyökkäystä. Onnistuneiden noppien silmäluvut olivat 3, 4, 4, 6. Michelletto päättää kolmosen olevan kuutonen ja koska silmäosumaan tarvitaan kuutosten enemmistö ja tasapeleissä lyöjä päättää osumakohdan, lyönti osuu Micheletton toiveiden mukaan vihollisen silmään. Koska pisto tekee kaksi pykälää ylimääräistä vahinkoa, Micheletto aiheuttaa viholliselleen neljän pykälän vahingon silmään.

Random huomio:
Jos kilpiasennossa (eli kilpi edellä, miekkakäsi takana ja jalat samalla linjalla kohti vastustajaa) on vastustajan helpompi lyödä, sillä oman miekan kantama on lyhyempi, kuin esim. perus yhden käden miekkailuasennossa.

Osumakohtiin lyöminen

Sinisen helmen meri PuuperttiRuma PuuperttiRuma